Marko Milanović na prijemu u Sportskom savezu Grada Zagreba, predsjednik Šafranić i glavna tajnica Šop čestitali mu na europskoj bronci

SSGZ/Renato Branđolica

Predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić i glavna tajnica Suzana Šop s velikim zadovoljstvom primili su u prostorijama Saveza mladog hrvača Marka Milanovića, osvajača brončane medalje na Europskom prvenstvu u Novom Sadu. Svoj najveći dosadašnji uspjeh Marko je ostvario u hrvanju grčko-rimskim načinom u teškoj kategoriji (do 130 kg), u konkurenciji sportaša do 20 godina. 

U Markovoj pratnji bio je i reprezentativni trener Neven Žugaj, te vodeći ljudi iz gradskog hrvačkog saveza – predsjednik Milan Pavelić, dopredsjednik Miše Kutleša (ujedno i član Upravnog odbora SSGZ-a), tajnik Slavko Benčec, te predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović.

Ovo je drugi put u osam mjeseci da vodstvo našega Saveza prima predstavnike hrvanja, a i u prvom slučaju u studenom, radilo se o mladom hrvaču HK Metalac, također inicijala MM - Mateju Mandiću, osvajaču svjetskog srebra u mlađeseniorskoj konkurenciji.

U pozdravu dobrodošlice predsjednik Šafranić još jednom je čestitao Marku Milanoviću, naglasivši da se radi mladom sportašu velikih mogućnosti kojega dugo poznaje, a riječi pohvale upućene su i treneru reprezentacije Nevenu Žugaju koji je Marka vodio kroz borbe na Europskom prvenstvu. 

Glavna tajnica Suzana Šop nadovezala se na predsjednikovu čestitku naglasivši kako će Sportski savez Grada Zagreba nastojati još više podržati sportaše, osobito one koji sportskim rezultatima potvrđuju svoju kvalitetu, a koliko vidi, hrvanje od Marka puno očekuje. Poželjela mu je uspješnu karijeru, a što se trenera tiče, Savez je već učinio određene pomake, a činit će ih dalje, u cilju povećanja trenerskih plaća.

U svojoj zahvali i svom nastupu na prijemu, Marko Milanović je pokazao da se radi o iznimnom i inteligentnom mladom čovjeku koji ima jasno zacrtan put i koji je spreman suočiti se sa svim životnim i sportskim izazovima koji mu se mogu naći na tom putu. Uostalom, i izbor njegovog sporta to potvrđuje. S obzirom da je Marko svoju sportsku karijeru započeo u judu, nastavio u hrvanju, a voli gledati MMA, nametnulo se pitanje treba li hrvanje jednoga dana strahovati od Markovog odlaska u slobodnu borbu. Tu je mladi hrvač dao nedvosmislen odgovor rekavši kako gotovo religiozno prati MMA, ali da hrvanje obožava i da se ne vidi nigdje drugdje osim u hrvanju. 

Na kraju druženja predsjednik Šafranić i glavna tajnica Šop uručili su prigodne poklone Marku i treneru reprezentacije Žugaju, a svi nazočni iz hrvačke obitelji naglasili su da se vesele Svjetskom prvenstvu koje će se u rujnu sljedeće godine održati u Zagrebu i na kojem se od naših mladih hrvača puno očekuje.